Interview Marthe Sorel

Als er iemand is die zich als een vis in het water voelt op de afdeling Intensive Care Kinderen van het Emma Kinderziekenhuis AMC, dan is het wel Marthe Sorel. Na haar opleiding voor verpleegkundige reisde zij de wereld rond en kon bij terugkomst tot haar grote opluchting weer terecht in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Niet lang daarna volgde zij een vervolgopleiding Verpleegkundige Intensive Care Kinderen. Er ging een compleet nieuwe wereld voor haar open. Inmiddels werkt Marthe al drie jaar op de Intensive Care Kinderen en zij kan zich bijna niet voorstellen dat zij niet op deze afdeling werkzaam zou zijn.

Waarom de ICK zo aantrekt? Het is een beetje van alles, maar alles is even belangrijk. De medische zorg voor de ernstig ziek kinderen, de technologie, het contact met de ouders, het assisteren van de artsen. Het is allemaal zo ontzettend divers en intens. Je moet bewust op de ICK willen werken om optimaal te kunnen presteren. Wij proberen hier 24 uur per dag werkelijk alles uit de kast te halen om kinderen van soms een paar weken oud in leven te houden. Vaak komt het uiteindelijk goed, maar soms is het kind echt te ziek om nog gered te kunnen worden. Dat is verschrikkelijk voor de ouders, maar het feit dat wij er echt alles aan gedaan hebben om het kind te redden, is voor hun vaak ook weer een soort van geruststelling.

Ook daarom is contact met de ouders en inlevingsvermogen in hun situatie zo ontzettend belangrijk. ICK is zo veel meer dan techniek alleen, het is in de eerste plaats echt mensenwerk.

 

R. Wijngaarde @rwijngaarde

Promoot deze pagina via: