MC Slotervaart
MC Slotervaart staat voor een gastvrij onthaal van patiënten en bezoekers. Verwijzers verwelkomen we als onze partners. Als ondernemend ziekenhuis zorgen we ervoor dat we geen of nauwelijks wachtlijsten hebben, een vriendelijke service bieden en zorgen voor een snelle diagnostiek en behandeling. Alles is er op gericht om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Intensive Care afdeling bij MC Slotervaart
De Intensive Care afdeling is een algemene en dynamische IC met een kleinschalig, professioneel team met korte lijnen. Wij bieden zorg aan een sterk gevarieerd patiënten aanbod, waaronder neurochirurgische patiënten.

Wij werken met elkaar aan het continu verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Dit doen wij onder andere door veel aandacht te schenken aan scholing en ontwikkeling. Onze IC wordt tevens in de nabije toekomst verbouwd tot een moderne IC afdeling, waarbij wij jou graag in ons team willen!

Patiëntenpopulatie
Per jaar worden er gemiddeld 500 patiënten op onze intensive care unit behandeld. Dit betreft patiënten die opgenomen worden via de SEH, electief na grote (neurochirurgische) ingrepen, overnames van andere IC’s, medium care, hartbewaking en van verpleegafdelingen.

Organisatie van de zorg
Het verpleegkundig team bestaat uit twee seniorverpleegkundigen, IC verpleegkundigen, IC cursisten en ondersteunend personeel.
We werken volgens de geldende IC richtlijnen en protocollen. De verpleegkundigen worden betrokken bij de vakinhoudelijke ontwikkelingen door middel van interne scholing en externe symposia. De IC verpleegkundigen maken deel uit van het reanimatieteam en spoedinterventie team. Wij zijn actief in verschillende werkgroepen zoals CVVH, beademing, kwaliteit & veiligheid en IC-nazorg. 24 uur per dag zijn arts-assistenten aanwezig op de IC. De intensivisten zijn hoofdbehandelaar op de afdeling.


Waarom werken bij de IC afdeling van MC Slotervaart?

  • Werken in een kleinschalig team met korte lijnen
  • Aandacht voor scholing en ontwikkeling
  • Gevarieerd patiënten aanbod

Opleiding
Wij leiden jaarlijks 3 verpleegkundigen op tot IC verpleegkundigen en 4 tot MC verpleegkundigen. Onze opleiding is CZO erkend. Het theoretische gedeelte wordt verzorgd door de Amstel Academie en het praktische gedeelte kan in zijn geheel in MC Slotervaart worden gevolgd.

Daarnaast is er de mogelijkheid om opgeleid te worden tot Ventilation Practitioner.

De cursist werkt onder begeleiding (en onder verantwoordelijkheid) van IC- en MC- verpleegkundigen. Voor de duur van de opleiding krijgt de cursist twee mentoren toegewezen.

Uiteraard is het altijd mogelijk om een dagje mee te lopen, alvorens de keuze te maken om een Medium Care dan wel een Intensive Care opleiding te gaan volgen. Beide opleidingen zijn trapsgewijs opgezet, d.w.z. na het behalen van een MC diploma kan men instromen in een verkorte IC opleiding.

Vacatures
Wil je bij ons werken als IC verpleegkundige, de opleiding tot IC verpleegkundige of Ventilation Practitioner bij ons volgen?

Kijk voor actuele vacatures op https://www.mcslotervaart.com/vacatures

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de Intensive Care van MC Slotervaart contact op met een van de senior verpleegkundigen, Sandra van den Broek of Ellen Brewster.

Telefoon: (020)5124471 of (020) 5124473
E-mail: sandra.vandenbroek@slz.nl of ellen.brewster@slz.nl

MC Slotervaart
Postbus 90440
1006 BK Amsterdam
(020) 5129333
www.mcslotervaart.com

Promoot deze pagina via: